Rondleidingen & dagtrips in, rond én onder het prachtige Kanne en Maastricht

Dagtrips

We hebben een aantal dagtrips voor groepen (minimaal 10 personen) samengesteld, waaruit u een keuze kunt maken. Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden, die we graag met u bespreken op basis van uw wensen. Bij alle dagtrips zijn de tijden indicatief, u kunt dus zelf de tijden in overleg bepalen. U wordt gedurende de hele dagtrip begeleid door een ervaren en deskundige gids (maximaal 20 deelnemers per groep).

De dagtrips zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur.
De lunch bestaat uit een boerenbuffet met een ruim assortiment aan broodjes, vlees, kaas, salade en soep. Optioneel is een driegangenmenu in een lokaal restaurant in Kanne of een lunch in Chateau Neercanne, prijs op aanvraag.
U zou een keuze kunnen maken uit de volgende arrangementen:

De grottenbeleving (de Jezuïetenberg, mergelgrotten Kanne en Chateau Neercanne)

We ontvangen u bij de ingang van de Mergelgrotten van Kanne voor een leuke korte rondleiding in het ondergronds mergelatelier, hier serveren wij koffie met Limburgse vlaai.
Vervolgens brengen wij een bezoek aan de Jezuïetenberg, een uniek onderaards museum in de grotten van de Cannerberg sinds 1996 een beschermd rijksmonument en volgens velen één van de mooiste bewerkte kalksteengroeven ter wereld.

Aansluitend geniet u van een lunch (boerenbuffet) of een driegangen menu in een restaurant in Kanne.

Na de lunch volgt een bezoek met rondleiding aan het Chateau Neercanne.
Deze rondleiding op het kasteel sluiten wij af met een glas wijn en een amuse.


Van 10.00 uur tot 16.00 uur. € 46,50 p.p. Inclusief een gids voor de hele dag, koffie met taart in het mergelatelier in de grotten, lunch, glas wijn met een amuse op Chateau Neercanne.


Jekerdal toer (Chateau Neercanne, de Jezuïetenberg, Wijnhoeve Nekum)


U start met een bezoek met rondleiding aan het Chateau Neercanne. Deze rondleiding op het kasteel sluiten wij af met koffie en taart.
Vervolgens brengen wij een bezoek aan de Jezuïetenberg, een uniek onderaards museum in de grotten van de Cannerberg, sinds 1996 een beschermd rijksmonument en volgens velen één van de mooiste bewerkte kalksteengroeven ter wereld. Aansluitend een lunch (boerenbuffet) of een driegangen menu in een restaurant in Kanne.

Daarna brengt u een bezoek aan het nabijgelegen wijngoed Hoeve Nekum, waar in een rondleiding de edele kunst van het telen van druiven tot het maken van wijn wordt uitgelegd. U sluit uw bezoek af met een wijnproeverij, waar u de diverse wijnen van Hoeve Nekum kunt beoordelen.
Om uw smaakpapillen op peil te houden wordt dit alles begeleid met (h)eerlijke sneden zwartbrood met ham of kaas.


Van 10.00 uur tot 16.30 uur. € 55,50 p.p. Inclusief een gids voor de hele dag, koffie met taart op Chateau Neercanne,
entree, lunch en een wijndegustatie.


WO II route (Fort van Eben Emael, mergelgrotten Kanne en Belevingscentrum WO II)


We ontvangen u bij de ingang van de Mergelgrotten van Kanne voor een leuke korte rondleiding in het ondergronds mergelatelier, hier serveren wij koffie met Limburgse vlaai
Daarna gaan we naar het Fort van Eben Emael voor een geleid bezoek.
Aansluitend geniet u van een lunch (boerenbuffet) of driegangen menu in een restaurant in Kanne.
Na de lunch staat een bezoek met rondleiding op het programma aan het Belevingscentrum WO II onder de Brug in Vroenhoven.


Van 10.00 uur tot 17.00 uur. € 39,50 p.p.
Inclusief een gids voor de hele dag, koffie met taart in het mergelatelier in de Grotten van Kanne, entree en lunch.


Tour La Vallee Du Geer

We ontvangen u bij de ingang van de Mergelgrotten van Kanne voor een leuke korte rondleiding in het ondergronds mergelatelier, hier serveren wij koffie met Limburgse vlaai
Aansluitend geniet u van een lunch (broodjes en soep) in een restaurant in Eben Emael.
Na de lunch brengen wij een bezoek aan authentieke champignonkwekerij.
Aansluitend u een bezoek aan de geheimzinnige Toren van Eben-Ezer, of
Een verrassende, spannende, maar vooral veilige survival in het funpark in een verlaten steengroeve (ligt naast de Toren van Eben-Ezer) Geschikt voor jong en oud die de uitdaging van het touwenparcours aandurven.


Van 10.00 uur tot 16.00 uur. € 39,50 p.p.
Inclusief een gids voor de hele dag, koffie met taart in het mergelatelier in de mergelgrotten van Kanne, entree en lunch.


Eben Emael

Gelegen in het centrum van de driehoek Tongeren – Luik – Maastricht verenigt de Waalse gemeente Bassenge de vijf dorpen Glons, Boirs, Rocklenge-sur-Geer, Wonck en Eben-Emael. Maar Bassenge is vooral een vrolijke en bekoorlijke "Vallei van de Geer (Jeker)". Te voet, per fiets of te paard, over smalle landweggetjes, of de wat bredere landwegen. U zult keer op keer verrast en verleid worden door de bijzonderheid van de streek. Enkele bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn, zijn onder andere de leuke muziekkiosk van Roclenge-sur-Geer, de geheimzinnige toren met de symbolen van de schepping en het daarbij behorende vuursteen museum van Eben-Ezer, de grotten tussen Bassenge en Eben-Emael die gebruikt worden voor de paddenstoelenteelt, het Fort van Eben-Emael of het zogenoemde Klein Lourdes in Bassenge. Enfin, het is onmogelijk om ongemerkt de folkloristische traditie te negeren die gedurende tientallen jaren werd geschreven door de mensen die hier woonden en wonen. Waaronder het fameuze "Carnaval des Houres" een van de oudste van België. Maar ook de Cramignons, het feest van St. Jan, de ambachtelijke markt en het valleifeest zijn evenzeer gelegenheden om elkaar te ontmoeten. Het leven in de mooie vallei.


Maastricht

Historische panden en hippe design-winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles én meer is Maastricht: de ster onder de steden! Niet voor niets een geliefde bestemming voor een dagje shoppen, weekendje samen of wereldse vakantie. Voor onze dagtrips beperken wij ons tot het Jekerdal.