Rondleidingen & dagtrips in, rond én onder het prachtige Kanne en Maastricht

Bezienswaardigheid: Mergelatelier

Mergelatelier, Kijk, luister, ontdek, doe, proef en beleef!
Durf je via een wandeling door 300 meter donkere gangen 40 meter ondergronds te gaan? Kom dan op avontuur in het Mergelatelier in de mergelgrotten van Kanne en maak kennis met de vroegere en de huidige bewoners van de grotten!

Wij nemen bezoekers mee op een boeiende ontdekkingstocht naar het ondergronds mergelatelier, een doe- en belevingscentrum. Dit atelier is ondergebracht in een uniek ondergrondse landschap met metershoge kathedraalachtige gangen en is sfeervol ingericht met muurschilderingen, levensgrote unieke zandsculpturen en beeldhouwwerken uit mergelstenen.

In het mergelatelier kun je opgezette vleermuizen bezichtigen en is ook een bijzonder fraaie fossielenexpositie te zien. De collectie omvat fossielen die van het rijke dieren- en plantenleven getuigen, waarvan de oudste voorbeelden terug gaan tot 360 miljoen jaar geleden. Je vindt er zee-egeltjes van nog geen millimeter doorsnede tot uit de kluiten gewassen mammoetkiezen. Maar ook fraaie stukken versteend hout, de onderkaak van een holenbeer of de kern van een reuzenslak. Favoriet bij jong en oud zijn de vondsten van de megalodon, ‘ the Meg’. En natuurlijk fraaie tanden van “onze” mosasaurus.
In het atelier organiseren wij onder meer mergelworkshops waar van een mergelblokje een kunstwerk(je) naar keuze gemaakt kan worden en rondleidingen met proeverijen. Wij hebben 50 zitplaatsen