Rondleidingen & dagtrips in, rond én onder het prachtige Kanne en Maastricht

Bezienswaardigheid: Kunsthuis TrobarExpositie Kunsthuis Trobar
De kunstenaars Martiene Stevens en Chantalle Smeets maken sculpturen in klei, hout en steen in hun ateliers in Kunsthuis Trobar Riemst, waar ze exposeren, wonen en werken. Ook zijn er beelden in brons gegoten. Beide kunstenaars laten zich inspireren door de natuur.


Zij beheren samen Kunsthuis Trobar Riemst (B), een woonboerderij die zoveel mogelijk in de oude stijl is behouden. Tijden de restauratie hebben zowel Martiene als Chantalle hun eigen ideeën verwerkt in hun kunsthuis, zodat de beelden volledig tot hun recht komen.


Chantalle maakt naast haar beeldhouwwerken, die voor buiten en binnen geschikt zijn, schilderijen met gemengde technieken. Martiene werkt naast haar sculpturen ook in sepia schelpen, zij snijdt reliëfs, waardoor er een bijzonder transparant licht effect ontstaat.


Het hele jaar exposeren zij in de galerie van kunsthuis Trobar, hun open ateliers en gedeeltelijk buitenshuis. Bezoekers zijn welkom op afspraak. Ook rondleidingen zijn mogelijk met een demonstratie voor groepen vanaf 8 personen tot ongeveer maximaal 100 personen. Ook is de rondleiding mogelijk met een intermezzo van een performance van Les Troubadours du Présent. Onze gasten worden gastvrij ontvangen incl. een happy en een drankje.Les Troubadours du Présent:
Martiene zingt a ’capella liederen. Chantalle vertaalt deze liederen in klassieke, moderne en eigentijdse dans. Door hun uitstraling brengen zij net als in hun kunst, een gesloten taal over die zij innerlijk verworven hebben. Vroeger noemde men dit de taal van de troubadours (trobar). Martiene en Chantalle voelen zich door hun veelheid aan expressiemogelijkheden zeer verwant aan de troubadours van vroeger. Net als de troubadours van toen, stijgen zij boven de dagelijkse realiteit uit, om de zielskracht van de toehoorder uit te nodigen.In hun kunsthuis komt alles samen vandaar de naam:
Kunsthuis Trobar. Welkom!